top of page

MEGVALÓSULT EXPEDÍCIÓINK

A TELJESSÉG IGÉNYE NÉLKÜL

dot 5.png

PAKISZTÁN 2022 NYÁRI EXPEDÍCIÓ BESZÁMOLÓ

 

RÉSZTVEVŐK:

A Magyar Nemzeti Hegymászó Válogatottból:

DR. ÁGOSTON VIKTOR

KEREKES BENCE

DR. SZÁSZ LÁSZLÓ

 

Az expedícióra pályázó mászó:

Nagy Márton

 

Forrás:

Magyar Nemzeti Hegymászó Válogatott Facebook oldala

Fotók:

Dr. Ágoston Viktor

Kerekes Bence

Dr. Szász László

Magyar Nemzeti Hegymászó Válogatott

Google (térképvázlat)

Montagna Magica

Jeff Wright

Nathan Dahlberg

Hende Borbála

Alaptábori logisztikát biztosító ügynökség

Szöveg:

Magyar Nemzeti Hegymászó Válogatott tagjai

Pintér László

Varga Ádám

 

2022.06.24.

 

Dr. Ágoston Viktor, Kerekes Bence és Dr. Szász László Nagy Mártonnal és Forbauer Attilával kiegészülve elindult Pakisztánba, hogy a szinte felfedezetlen Nangma-völgyben vadásszon megmászatlan csúcsokra, útvonalakra.

dot 7.png
MNHV Pakisztáni 2022 nyári expedíció
dot 1.png
dot 3.png

2022.06.25.

Pakisztán Road Trip - képek

A csapat megérkezett Skarduba!

dot 7.png

2022.06.26.

A mai napon a hiányzó felszerelés, élelmiszer beszerzéssel telt. Ebéd után még egy kis túra is belefért egy közeli tóhoz 2800 m-re. Holnap indulunk terepjárókkal fel a Hushe-völgy bejáratához. Ott is eltöltünk egy éjszakát, onnantól már sátorban. Holnapután gyalogosan megyünk fel az alaptáborig (kb. 6-7 óra). Szerencsére egy rossz időjárási időszak után érkeztünk, egyelőre az időjárás mellettünk van.

dot 2.png
dot 2.png

2022.06.27.

Indul a csapat Szkarduból!

dot 3.png
dot 1.png
dot 7.png

2022.06.28.

 

A Nangma Valley Expedíció ma elérte a K6 alaptáborát, ami egyben az expedíció bázisa is lesz. A tábor kb. 4200 m magasan van a Nangma-völgyben, közel a völgy egyik látványosságához, az 5850 méter magas Amin Brakk-csúcshoz, de a pontosabb koordinátákról majd a későbbiekben fogunk jelentést adni.

Egy, a terület felett elnyúló magasnyomású anticiklon miatt a következő 2-3 napban kedvező időjárás lesz a területen, ezért a csapat rövid, néhány kötélhosszas akklimatizációs mászásokat tervez az Amin Brakktól keletre fekvő csúcsokon, illetve ismerkedik a környékkel. A csapat hozzávetőleges helyzetét az alábbi térképvázlaton láthatjátok. Kékkel az alaptábor, pirossal az Amin Brakk.

dot 1.png

2022.07.02.

 

Tegnap reggel jelentkezett az expedíció, ezúttal Szász László. Az elmúlt napokban a csapat az Amin Brakk körüli csúcsokon kezdett melegíteni néhány kötélhosszas utakon. Bár a hang minősége ezúttal elég sok kívánnivalót hagyott maga után, annyit sikerült megtudni, hogy tegnap egy 4900 m-en fekvő bivakba terveztek felmenni, majd folytatják az akklimatizációs mászást egy 5000-6000 m közötti csúcsra, amelynek nevét és helyét még nem tudták megmondani.. Az időjárás továbbra is kedvező, egy felhősebb napot követően a következő napokban tisztább, kevésbé szeles idő jó körülményeket biztosít majd nekik a mászásokra.